sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

0

Ostetaan: Talo

Kriteerit talolle alkavat olla tässä vaiheessa jo selvillä. Ne myös lisääntyvät koko ajan, mitä useampaa taloa käymme katsomassa. Talon pitää olla puuta. Se saisi olla mielellään rintamamiestalo ja rakennettu joskus 1950-luvulla. Talon pitää sijaita iäkkäällä omakotialuella, jossa on edes jonkinlaista julkista liikennettä. Olisi kuitenkin ihanteellista, jos talo sijaitsisi pussikadun tai muun vähäliikenteisen kadun varrella, jotta ei tarvitsisi pelätä lasten juoksevan heti pihasta auton alle. Tontti saisi muutenkin olla sen verran iso, että pihalla on tilaa puuhastella eikä kadulle tulisi tarvetta juosta. Autotalli on välttämätön, en halua katsella kaksipyöräisten välineiden osia olohuoneessa.

Alkuun etsimme taloa, joka oli jo remontoitu kivaksi, lautalattiat kaivettu 70-luvun muovimattojen alta esiin ja kellariin rakennettu saunaosasto. Ajatuksena oli, että tarvitsisi vain kantaa tavarat sisään ja alkaa asua. Teimme jo tarjouksenkin eräästä lupaavasta yksilöstä, mutta koska tarjouksen ehtona oli oman asunnon myynti, ehti toinen ostajaehdokas poistamaan ehtonsa ensin ja sai talon itselleen. Me emme ole onnistuneet poistamaan tuota ehtoa vieläkään.

Me aloimme huomaamattamme haalia iltalukemiseksi kirjoja puutaloista, homeettomista taloista, talonrakennuksesta ja salaojituksesta ja pikkuhiljaa ajatus jonkun toisen remontoimasta talosta alkoikin tuntua vähän huonommalta. Jos myyjä ei pysty osoittamaan, millä tavalla talo on remontoitu, ei mitään takuita sen terveydestä ole. Itse remontoimalla ainakin tietää mitä on tehty ja miten. Ja saa juuri sellaisen keittiön ja saunan kun tahtoo. Tällä hetkellä siis haussa on talo, joka yllämainittujen kriteerien lisäksi on joko remontoitu niin että tiedetään miten se on tehty tai ei ole remontoitu juuri ollenkaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti