tiistai 25. kesäkuuta 2013

0

Saako kämpän vaihtaa taloon?

Mies keksi kuningasajatuksen: ehdotetaan talon vaihtoa asuntoon. Meillä on ollut kiikarissa jonkin aikaa talo, joka on suhteellisen huonossa kunnossa. Tontti on kiva, sijainti meille loistava ja talossa on tilaa kaikelle mitä tarvitsemme. Täysi remontti joka puolelta ja joka huoneeseen olisi kuitenkin välttämätön. Talo on ollut pitkään myynnissä, eikä kiinnostuneita ole ollut.

Me olemme käyneet katsomassa taloa nyt kahdesti ja olemme olleet muutamaan remppafirmaan yhteydessä ja kyselleet korjauskustannuksia. Talon hinnasta riippuu, kannattaako hommaan ryhtyä. Taloudellisesti olisi varmasti järkevämpää etsiä tontti ja rakentaa uusi talo, mutta kaipaisimme kuitenkin vanhan talon sielukasta olemusta ja asettunutta pihapiiriä. Itse piirtelin jo pohjapiirrustuksiakin uudelleen. Tapettejakin kävin jo katselemassa tapettitalon sivuilla, kaakeleita en sentään ihan vielä.

Välittäjältä kuulimme, että omistaja harkitsee talon laittamista vuokralle, mikäli ostajaa ei kohta ala löytyä. Mies sitten tästä keksi, että voisi olla kaikille loistava ratkaisu vaihtaa talo asuntoon. Meillä on tilava, asuttavassa kunnossa oleva huoltovapaa asunto, jollaisista tällä alueella maksetaan reiluja 1500 euron kuukausivuokria. Talon omistajalla on ilmeisesti varaa pitää sijoitusasuntoa, meillä on halua korjata ja huoltaa vanhaa taloa. Molemmilla on vaikeuksia päästä eroon omastaan. Emme vielä tiedä, onko myyjällä halua tällaiseen, mutta välittäjämme ovat yhteydessä huomenna toisiinsa ja sitten varmaan tiedämme.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti