lauantai 28. kesäkuuta 2014

1

Kyllä se etenee!

Talolla odotellaan nyt putkimiestä keskikerroksen putkia varten. Kun saadaan putket kuntoon, päästetään kirvesmies viimein irti ja alkaa keskikerroksen pintojen teko. Aloitetaan vessasta. Miehelläkin alkaa kohtapuoliin "loma", joten toiveet ovat korkealla.


Keittiön kalusteet ja koneet on kylmälaitteita lukuunottamatta tilattu, kellarin lattian laatta hiottu ja kuivumassa. Aukotukset tosiaan kellarissa tehtiin valmiiksi ennen lattian valua, seuraava homma on riventeerauksien ja vanhojen oviaukkojen muuraus. Näiden jälkeen voikin alkaa pintojen tasoitus ja sittenhän siellä voikin jo saunoa. (Pahoittelen sumeaa kuvaa)


Pihaltakin saatiin viimein kivitiilet pois, kunhan taas muutama kerta väännettiin Sortitin kanssa niiden noudosta. Sortitilla on mielenkiintoisia autoja käytössään, kun neljä metriä leveä pihatie ei heille millään riitä. No, hakivat sitten kuitenkin, en tiedä miten, mutta säkit katosivat ja hyvä niin.
Pihalle sisäpuolisten salaojien liittämisen yhteydessä jäänyt maakasa on lähes kokonaan kärrätty kaltaistensa joukkoon autotallin taakse. Joukossa on aika paljon kiviä, joita olemme nyt keräilleet kasaan etupihan nurkkaan. Näistä olisi tarkoitus rakentaa etupihalle pengerrys, että saisimme sadevedet ohjattua talosta poispäin. Mutta tehdään sisähommat nyt ensin, sitten taas soitellaan kaivuria paikalle.



Viime aikoina oma energia on suuntautunut pihan tarpeettomaan hypistelyyn ja tilan hyödyntämiseen. Muurikalla saa aika herkkuja aikaan ja jätskiä on kiva syödä pihakeinussa istuen! Lapsille riittää alapihan viidakossa puuhaa, kunhan malttavat olla häiritsemättä onnetonta talitinttipariskuntaa, jotka ovat tehneet pesän vanhan omenapuun onttoon runkoon. Kolme avonaista suuta sieltä bongasin, toivottavasti muuttavat pian omilleen niin mekin pääsemme rajoittamasta oman jälkikasvuamme liikkumatilaa.



Kyllä kesä on kiva, vaikka vähän takkia pitääkin laittaa niskaan! Vielä kun sisävessa saadaan käyttökuntoon ja ilmat kohdilleen, järkätään pitkät pöydät pihaan, lampetit puihin ja muurikka kuumaksi. Jes!

1 kommentti:

  1. Ihanaa kuulla että edistyy. Kyllä teillä on siinä urakkaa, hatun nosto! Ihana toi teidän piha <3

    VastaaPoista