maanantai 28. lokakuuta 2013

1

Pääsuunnittelija palkattu ja väliaikaiskoti vuokrattu

Lauantaiset treffit talolla arkkitehdin kanssa olivat mahtavat! Kiersimme talon huone huoneelta ja juttelimme odotuksista, toiveista ja mahdollisuuksista. Arkkitehti kehui talon tyyliä, kuntoa ja rakennusmateriaaleja. Aika hienohan se tosiaan on! Ja vielä hienompi siitä tulee, kun saadaan korjaukset tehtyä. Pelkäsin etukäteen, että arkkitehti olisi vastaan kaikkia tehtäviä muutoksia ja haluaisi pitää talon mahdollisimman alkuperäisenä, mutta onneksi tuo pelko osoittautui jo alkumetreillä ihan turhaksi. Oltiin aika pitkälle samoilla linjoilla siitä, mitä tarvitsee korjata ja mitä olisi mukava muuttaa. Oli hyvä saada tukea omille ajatuksille ja toisaalta myös realistista arviota remontin kestosta ja kustannuksista. Ehkä vähän siivoontui jotkut liian ruusuiset kuvitelmat. Oli ihanaa käydä katselemassa taloa nyt ekaa kertaa ihan uusin silmin, kun tietää, että aika suurella todennäköisyydellä siitä tulee oikeasti meidän kotitalo. Pihaa olisi heti tehnyt mieli haravoida ja kellarista repiä lahoja paneeleja pois, mutta odotellaan nyt siihen ensi viikkoon, kun saadaan kauppakirjat allekirjoitettua.

Tänään alkoi yhtäkkiä tulla myös vuokrakämppätarjouksia, kolme yhteensä. Ensimmäinen karsiutui heti sijainnin ja hinnan vuoksi pois. Toinen tarjous tuli asunnosta, josta viime viikolla sain lyhyen vuokra-ajan vuoksi kieltävän vastauksen. Nyt kaksi katsojaa oli karsiutunut luottotietojen puuttumisen vuoksi pois ja omistajalle kävi hieman lyhyempikin vuokra-aika. Kävimme heti iltasella tätä asuntoa katsomassa ja totesimme sen sopivan meille loistavasti. Sijainti on lähes täydellinen ja tilaakin kaksiossa ihan riittävästi. Keittiö ja kylppäri ovat suoraan 70-luvulta, mutta tiskikone ja asunnon puhtaus olivat plussaa. Omistaja oli vielä joustava, eikä meidän tarvinnut tehdä määräaikaista sopimusta, joten olemme vapaita irtisanomaan asunnon heti kun talo alkaa näyttää sisäänmuuttovalmiilta. Hyvä diili siis, kirjoitimme vuokrasopimuksen saman tien, eikä kolmatta tarjouttua kämppää tarvitse käydä katsomassa.

1 kommentti:

  1. Hei! RMT-foorumilta löysin tänne ja mielenkiinnolla jään seuraamaan :) Itsellä uusi elämäntilanne ja blogissani siitä juttua.Ja hei,kuvia myös kehiin :)

    VastaaPoista