lauantai 25. tammikuuta 2014

0

Kaivaukset valmiina!

Nyt oli ihan liian pitkä päivitystauko tähän saumaan! Talolla on tapahtunut aika paljon edellisen postauksen jälkeen. Kivimurskat on kannettu pois, iso kiitos herra eläkeläiselle, pantomiimimiehelle ja tietenkin minulle!
Sohvanurkkauksenhan voi jo kuvitella tähän!

Betonilaatan viimeiset vaiheet meidän perheessä eivät valitettavasti menneet ihan suunnitelmien mukaan, mutta päästiin kuitenkin pienellä säädöllä eroon betoneista. Tilattiin siis Sortitista auto noutamaan kivisäkkejä, tuossa vaiheessa täynnä oli 10 L-kokoista säkkiä (á 1500kg) sekä yksi M-kokoinen (vaivaiset 500kg). Säkit oli kasattu pihaan, jonne pensasaitojen välistä kulkee leveämi kuin Sortitin vaatima 3,5-metrinen ajoväylä. Kuski saapui sovittuun aikaan, mutta meinasi ettei pihaan pääse ajamaan, auto ei käänny eikä hiioppi riitä kadulta säkkeihin. Sain kuskin ylipuhuttua yrittämään vähän enemmän, tarjouduin leikkaamaan pensasaitaa pois, vetämään toista puskaa liinalla auton peilien tieltä, huutelemaan kordinaatteja ja siirtelemään liinoja. Auto saatiinkin sen verran pihaan, että kahden liinan avulla pystyttiin vetämään viisi säkeistä nostettavaksi autoon. Kuusi jäi vielä pihaan, niihin ei tällä autolla päästy käsiksi.

Säkkejä vedetään lähemmäs

No, talkoot oli sovittu pidettäväksi kahden päivän kuluttua ja kyllä ne kivisäkit kieltämättä aikalailla olivat tiellä juuri siinä, mistä olisi tarkoitus saada maata kottikärryissä vietyä autotallin taakse. Soitto Sortitin "toimistoon" auttoi sen verran, että minulle kerrottiin että vaikka säkit on kasattu siihen mistä he mainoksen mukaan voivat ne noutaa, voi kuitenkin käydä niin ettei niitä siitä saada mukaan, siitä vaan kivi kiveltä siirtämään säkit lähemmäs tietä. Ja oikeastaan sähköpostilla ei kannata noutopyyntöjä laittaa, kiertävät turhaan Ruotsin kautta että pitäisi tajuta soittaa suoraan puhelimeen. Great.

Mies sitten keksi kysyä läheiseltä kiinteistönhoitofirmalta, josko heillä olisi hiioppiautoa vapaana ja tulemaan paikalle. Pari kertaa Sortitin kuorma-auton kokoinen auto ajoi pihaan vartissa, noukki säkit kyytiinsä, ajoi takaisin tielle ja laski lastin siihen, jotta Sortit sai ne siitä seuraavana päivänä noutaa. Homma hoituu kun vähän yrittää.

Problem solved!

No mutta, seuraavana lauantaina päästiin kruisailemaan säkittömällä pihalla ja kaivuuhommat sujuivat aivan loistavasti! Pidettiin siis aarteenetsintätalkoot, porukkaa saatiin paikalle ihan mukavasti ja kellarissa päästiin tavoitesyvyyteen kahta huonetta lukuunottamatta. Tavoitteena oli siis kaivaa maata ylös sen verran, että saadaan nykyaikaiset eristeet ja lattialämmitys asennettua. Päällimmäiseksi valetaan uusi laatta. Yksi isompi kivi löytyi.

Kaksi huonetta jäi vielä kaivettaviksi tälle viikolle, minä kaivelin kolmena päivänä vähän ja mies kahtena päivänä aika paljon enemmän. Nyt on kaivettavat kaivettu, seuraavaksi pientä hienosäätöä koron ja viemäreiden kanssa, sitten aletaankin jo täyttämään.

Vielä pari kuvaa ämpäreistä, joita en kaipaa yhtään. Seuraavaksi kerron missä vaiheessa suunnitelmat menevät, sekä mitä teimme tänään rakennusmessuilla, mutta nyt lasi valkoviiniä ja laatuaikaa kotona.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti