torstai 27. helmikuuta 2014

0

Ja lisää vettä...

Edellinen vuotokohta löytyi, syyksi paljastui 70-luvulla huolimattomasti käytöstä poistettu hiililuukku.

Kaivettiin sitten etupihalle reikä ja taas pääsi mies maakiilavasaran jatkeeksi. Piikattiin tuo betoninen, entisessä elämässään hiililuukun pohjana toiminut, nykyinen vesiränni kokonaan pois. Selvisi, ettei tuolla kohdalla ollut ollenkaan patolevyjä, joten etupihan pintavedet pääsivät suoraan johtumaan betonia pitkin sisäpuolelle ja anturan päälle.

Antura alkoi heti kuivua, varsinkin kun samaan aikaan tuli taas pakkasta ja pihan vedet jäätyivät. Jatkettiin kellarissa seinien tiiliverhoilujen purkua ja ilmoitettiin putkimiehelle että kohta olisi valmista tulla vetämään uusia viemäreitä paikoilleen. Viimeinkin päästäisiin kantamaan soraa ja eristelevyjä sisään.

Toissapäivänä menin sitten kantamaan viimeisiä tiilejä ylös ja kellarissa odottikin uudet lätäköt!


Kadunpuoleiset huoneet olivat lähes kokonaan veden vallassa, vaikutti siltä että vesi tulee sisään anturan alta. Nyt on sitten konsultoitu useampaakin asiantuntijaa ja eipä tässä päästäkään lattiaa valamaan ihan hetkeen. Kaivuuhommat jatkuvat vielä, sillä myös talon sisäpuolelle on tehtävä salaojat. Ilmeni myös, että nykyiset talon ulkopuoliset salaojat on asennettu liian ylös anturaan nähden, tästä siis johtuu se, että vain pieni osa vedestä löytää tiensä salaojiin ja loput sukeltavat anturan ali kellariin.

Pientä turnausväsymystä alkaa itsellä olla, tuntuu ettei ikinä päästä tekemään valmista vaan koko ajan vaan rikotaan ja tuhotaan enemmän. Pakko nuo nyt on hoitaa kuitenkin kuntoon, kun kellari on auki. Kaivettava on siis edelleen, ainakin 15cm anturan alapuolelle pitäisi päästä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti