tiistai 16. syyskuuta 2014

0

Ovet kuin Stockalla, koko ajan auki

Remonttisankarit Thorx ja Ristipää pääsivät taas perjantaina palkkatöistä vapaalle ja työmaalle. Syntyi koolauksia kattoihin, ilmanvaihdon parannuksia ja sähkövetoja. Timpurin työmaa vessassa edistyy nyt myös, tänään paikalla pitäisi olla myös putkimies, joten loppuviikosta voisi odottaa että vettä tulisi ja toivottavasti myös menisi. Vesikalusteet ovat hanoja lukuunottamatta vielä hankkimatta, niille tulee kohta kiire. Jostain syystä niiden valitseminen on vaan osoittautunut yhdeksi remontin kulmakivistä... Kellariin saatiin nyt laattojen saumausten kuivuttua laitettua lattialämmöt päälle mikä on hyvä, koska talo alkoi olla jo vähän kylmä. Nyt taas tarkenee ja tönö pysyy kuivana.

Kylmiö-pakastimen vasemman puoleinen seinä jäi sittenkin vähän lyhyeksi, kuten kuvasta näkyy. Siistitään kun ehditään. Oikeastaan tuo taisi olla ihan onnekas mittavirhe, koska nyt saatiin sähköt nätisti vietyä, vaikka kalusteet oli jo ehditty kiinnittää. Lisäksi nurkka jää vähän avoimemmaksi, kun jatketaan seinää vain alakaappien osuudelta ja jätetään ylhäältä kuten nytkin. Ite kun tekee, saa juuri sitä mitä sattuu tulemaan.


Talolla oli viikonloppuna varsinaiset avoimet ovet. Hommista ei meinannut tulla mitään, kun työmaalla kävi naapureita kolmesta suunnasta ja sukulaiset päälle. Ei siinä mitään, mukavaa se on kun ihmisiä kiinnostaa. Parhaita työmaavieraita ovat ne, joilla hahmotuskyky riittää näkemään sen, mitä on tulossa. Onhan se aina mukava kuulla ihasteluja!


Keittiön välitilalasit toimitettiin ja asennettiin perjantaina. En edes tajunnut miten sairaan hienot ne ovat! Mittauksesta meni siis alle viikko ja lasit olivat jo tasan oikean mittaisina oikeilla seinillä oikein päin. Hyvä Lasistamo! Keittotason yläpuolelle muuriseinälle tuli valkoinen lasi, jonka väri on Purewhite. Lasi ei siis viherrä, kuten "tavallinen" valkoinen lasi, mutta kuten alakuvasta näkyy, heijastaa ikkunan valon myös tuonne. Tekee tilasta paljon valoisamman. Alla nyt puhelimesta löytynyt kuva, ihan vaan vertailukohdaksi yläpuoliselle kuvalle jossa lasia ei vielä ole. Laitan paremmat kuvat laseista myöhemmin. Tiskipöydän yläpuolelle tuli kirkas lasi, jotta kiurut näkyisivät siitäkin. Kanisteri ja ämpäri ovat kuvausrekvisiittaa, ne eivät liity tapaukseen. Yläkaapit kun saadaan vielä kunnostettua ja laitettua paikoilleen, alkaa keittiö olla aika valmis!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti