maanantai 6. lokakuuta 2014

1

Kädet ylös! On sisäkattojen vuoro.

Hitaasti edistyy. Hieman kirpaisee edelleen, ettei sitten syyskuussa päästy muuttamaan. Ja vähän nyt näyttäisi siltä ettei muuttamaan päästä lokakuussakaan. Kun Thorxin ja Ristipään on oltava päivät palkkatöissä ja vapaa-ajalla on ainakin toisen pidettävä jälkikasvustakin huolta, jää remontille valitettavan vähän aikaa. Siihen päälle kun lisätään vielä satunnaiset työmatkat, viikonlopputyöt ja se mitä elämiseksi kutsutaan, tapahtuu edistys tällä hetkellä hyvin hidasta tahtia. Timpuri kyllä askartelee vessan parissa, mutta aika vähän noita aktiivisia työtunteja vaikuttaisi siinäkin osaprojektissa olevan. Talo kaipaisi nyt oman arvioni mukaan pari viikkoa tehokasta täyttä työpäivää ja sitten alkaisi olla muuttovalmius kohdillaan. Kyllä, olen kärsimätön.


To do- listalla on ennen muuttoa vessan lisäksi vielä runsaasti pintoja, jonkin verran sähkötöitä ja vähän putkitöitä. Nyt odotellaan että saadaan sisäkattojen koolaukset tehtyä ja vessa paikoilleen, jotta päästään siivoamaan puu- ja muut tavarat keskikerroksesta pois ja saadaan tilaa pinkopahvitukselle. Sitten pahvitellaan ja tapetoidaan. Hormitkin pitäisi kunnostaa, maalata sitä sun tätä (mm. koko kellari seinineen ja lattioineen), asentaa kodinhoitohuoneen kalusteet ja ne loput sisäkatot. Kuten vastaava mestari sanoisi: "Ei se siitä."

Vaikka nyt tuntuukin, että toiminta on pysähtynyt, ei se ihan taida pitää paikkaansa. Kun selailen kuvia taaksepäin, huomaan että jälleen on menty isoja harppauksia eteenpäin. Suihku on esimerkiksi paikoillaan. Vain kattopaneelit puuttuvat, eivätkä nekään enää kauaa. Kylpytilassa ne nimittäin ovat jo paikoillaan. Keskiviikkona saapuvat myös saunan ja kylpytilan väliset lasit. Pesutiloissahan voisi oikeastaan jo peseytyä, vettäkin jo tulee.


Alakerran oleskelutilan katto on valmis. Tekniikkahuoneen vastaiselle seinälle tulevat paneelitkin ovat jo valmiina odottelemassa asennusta. Muurari kun vielä tulee tekemään ikkunasyvennykseen sen minkä nimeä en muista, mutta mikä saa ikkunan näyttämään siltä että se kuuluu tuohon seinään, tarvitsee tuolla enää maalata. Sitten saa kohta kantaa sen maton sisään, minkä ostin toukokuussa ja mikä odottelee työpaikallani varastossa.Vessassa on parin viime viikon aikana tapahtunut aika paljon. Tämänhetkisestä tilanteesta ei ole kuvaa, mutta paneelit on nyt jo maalattu ja kohta varmaan listoitettukin. Pönttökin on saapunut. Kohta saattaa koittaa se hetki, kun ei enää tarvitse käyttää lapsia naapureissa vessassa eikä ABC:lle tarvitse itsekään ajella yhtä usein.Vanhoille keittiönkaapeille näytin viime viikolla epäkeskokonetta ja kattojen asennuksen lomassa niitä on Ristipää käynyt kittailemassa. Perjantaina minun on tarkoitus pitää seuraava remonttipäivä ja toivon, että saisin silloin sudittua niihin maalit pintaan. Timpuri on luvannut kiinnittää koivuiset kaapit keittiön seinille ja sittenhän ollaankin jo taas lähempänä muuttoa!


1 kommentti: