sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

0

Anturan korjaus


Tehokas viikonloppu! Kunnia talon eteen tehdystä työstä kuuluu kyllä miehelle, itse huolehdin vaan etteivät lapset putoile kuoppaan ja pidin ne ruuissa. Jälkimmäisen kyllä hoidin valitettavan huonosti, kun molempina päivinä käytiin kerran ABC:llä syömässä ja tänään Lions Clubin perhetapahtumassa söimme soppatykistä hernekeittoa. Huoltoasemaruokien lisäksi ruokalistalla oli lähinnä grillimakkaraa ja -maissia sekä pillimehuja ja mehujäätä. Olimme vähän niinkuin retkellä koko viikonlopun, mutta ihan mukavaa se oli!

Perjantaina antura kaivettiin etupihalta esiin, jotta siinä olevat aukot päästäisiin korjaamaan. Salaojien väärinasennuksen kaikki karmeudet pääsivät samalla päivänvaloon. Salaojanhan kuuluu kulkea anturan alareunan ALAPUOLELLA. Meillä nämä ammattilaisten asentamat salaojat kulkevat nyt kivasti anturan yläreunaan leväten, eikä patolevyäkään ole jaksettu laittaa väliin. Patolevy loppui siihen, missä antura alkaa, joten kaikki etupihalta taloa kohti valunut vesi on kulkeutunut patolevyä pitkin anturan päälle. Jes.


Mies korjasi anturassa vesijohtojen yläpuolella olleen ison reiän, tasoitti vanhan hiilikuilun korjauksen sekä veti patolevyä nyt anturan päällekin. Huomenna kaivinkone täyttää kuopan. Salaojaputki jää nyt väärin asennettuna sinne edelleen, mutta sisäpuolisten salaojien, reikien korjauksen ja patolevyn pitäisi pitää kellari nyt vedettömänä. Korjataan salaojat sitten kun ollaan päästy muuttamaan ja toivottavasti saaneet vaatimamme hinnanalennuksen kauppahinnasta.Reklamaatiokin eteni tänään, kun lakimiehemme oli lähettänyt myyjien lakimiehelle heidän pyytämänsä lisätiedot sekä uudet vaatimuksemme. Virheen räikeydestä on hyvät valokuvadokumentit ja useita asiantuntijalausuntoja, toivottavasti ei tarvitse lähteä käräjille.

Siivoiltiin vielä vanhat putket kärryyn odottelemaan seuraavaa Sortti-asemakäyntiäni ja sainpahan 150 litraa multaakin ripoteltua perennoille sekä kasteltua kompostin, jossa ei meinaa lämpötila nousta. Alkuviikosta vallinnut pysähtyneisyysen olotila saatiin siis tehokkaasti deletoitua ja hyvä niin.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti