torstai 6. maaliskuuta 2014

1

Esimakua keittiöstä

Tänään saatiin paljon aikaan talolla! Projekti alkaa selkiytyä ja ehkä jos varovaisen ajatuksen heittäisin ilmaan, saattaisi olla, että huomenna päästäisiin viimein aloittamaan se kauan odotettu rakennusvaihe. Rikkoa pitää tietenkin vieläkin, mutta jos vaikka edes viemäriputkien osalta saataisiin valmista. Putkimies kävi aamulla irroittamassa vanhat viemärit, huomenna olisi tarkoitus saada uudet tilalle, kun saadaan soraa sen verran lattialle että putket on mahdollista kasata niiden päälle.

Tänään jatkoin eilen aloittamaani keittiön purkua. Eilen lähti muovimatto lattialta ja tapetit osalta seiniä. Jostain 70-luvulta peräisin oleva viileäkaappiin asennettu jääkaappi viettää nyt ensimmäistä yötään Kierrätyskeskuksen purkuosastolla. Kuten myös hella, joka oli tosin ehkä hieman uudempaa mallia ja hienosti palveli talkoohernareiden keitossa jo meitäkin.

Vähän pitää tietenkin vielä kellariakin viilailla. Talon alta löytyi lattialaattaa purettaessa vanha vesiputki, jota mikään taho ei tunnistanut. Se katkaistiin ja poistettiin jo aiemmin. Nyt kuitenkin kun kaivettiin jälleen syvemmälle, löytyi edellisen putken alta toinen, paksumpi valurautaputki. Olisimme jättäneet tämän putken paikoilleen, mutta koska se on sisäpuolisen salaojaputken reitillä, on sekin poistettava, ainakin yläpuoliselta osaltaan. Putket pitää vielä katkaista talon ulkopuolelle sitten, kun saamme etupihan kaivatettua auki. Anturaan on tehty 70-luvun vesiputkille sen verran iso reikä, että se on parempi valaa umpeen. Samalla saadaan sitten nämä mysteeriputket poistettua, jotta jos niissä vielä jostain syystä jotain vettä kulkisi, ei se ainakaan tulisi meidän saunan lattian alle.


Viimeviikolla kahden tiilin väliin paiskaamani sormi oli pakko käydä eilen näyttämässä lääkärille, kun ei se tuntunut paranevan. Murtumahan siellä. Vihaamieni tiilien kosto.

1 kommentti: