torstai 20. maaliskuuta 2014

0

Purkutyöt jatkuvat, osittain ammattilaisten toimesta

Eilen jatkoin keittiön purkamista Herra Eläkeläisen avustuksella. Vanhojen kiinteiden ruokakaappien sisukset saatiin poistettua, samoin lähes koko tuulikaappi.


Sähköjohdot hieman hidastivat, keittiössä nimittäin sijaitsee vanha sähköpääkeskus ja sieltä lähtee johtoja joka paikkaan. Eli vaikka keittiön sähköt ovat kiinni, pitää silti vähän katsella ja tutkia ennen sörkkimisiä.

Tuulikaappista löytyi vähän kosteusvauriota, ei vaikuta pahalta, mutta muutama lauta menee kyllä vaihtoon. Tiesimme että tuulikaapissa menee myös ilmastointihormi, joka suurella todennäköisyydellä on asbestia. Ajatuksena oli purkaa se varovasti esille ja sitten tilata asbestinpurku hakemaan kaikki asbestit kerralla pois. Saatiin hormia ympäröiviä lautoja irti (olivat tosiaan tiukassa, liimatut ja naulatut!) ja siellähän se syöpäputki pötkötteli.

Päätettiin jättää purkuhommat tällä erää tähän ja tilata ammattilaiset paikalle, jottei turhaan altisteta itseämme asbestille. Väkersin kuitenkin pikaisesti vielä työkaluille paikan, kyllästyin etsimään kaluja ympäri taloa.


Tänään sitten oli treffit asbestimiesten kanssa. Aamulla kuitenkin ajattelin edistää vähän ruokailuhuoneen purkamista ja olihan tuota siivottavaakin taas tullut. Keräsin keittiöstä irrotetut ovet ja kaapit yhteen paikkaan ja koska kellarin lattian alle tulevat eristelevyt odottelivat ruokailuhuoneessa rakennuslupaa, siirtelin ne olkkarin puolelle jotta pääsin käsiksi ruokailuhuoneen seiniin.Asbestimiesten saavuttua sitten tulikin pienoinen järkytys. Esiin tulleissa putkissa on toki asbestia ja ne ovat hyvin ehjinä edelleen eivätkä ole aiheuttaneet kellekään vaaraa. Kuitenkin myös hellan taakse kiinnitettyjen kaakeleiden rappauksessa, jota olen iloisesti pari päivää hengitellyt, on suurella todennäköisyydellä asbestia! Suojamaskiakin olen käyttänyt vaihtelevasti, vain pahiten pölisevien purujen kanssa on se ollut naamalla, noita kaakeleita irrottelin vaan puukolla, ilman maskia ja satavarmasti sitä pölyä lenteli ihan joka paikkaan. Lisäksi tiskipöydän takana olevasta tervapaperistakaan ei ole varmuutta, siinä saattaa olla lyijyä. Tämä tosin onneksi kuulemma epätodennäköistä.

Nyt on sitten raksa hetken jäissä, odotellaan asbestipurkufirman tarjousta ja koska haitallisia aineita voi olla lähestulkoon joka seinän takana. on luultavaa että purkutyöt hoidatetaan loppuun ammattilaisilla. Tekee ison loven budjettiin, mutta se on huomattavasti helpompi korjata kun keuhkosyöpä nelikymppisenä. Lyhyt altistus tuskin aiheuttaa mitään kenellekään, mutta näillä asioilla ei mun mielestäni leikitä. Ja koska olen hieman taipuvainen hysteeriaan, pyörii pesukoneessa nyt jo toinen satsi lakanoita (jos paidastani on kulkeutunut pölyä tänne kotiinkin) ja sohvatyynyt on tomutettu parvekkeella (jos pölyä on kulkeutunut tukassani kotiin). Ja koska meidän imuri täällä kotona on aivan syvältä ja vain levittelee pölyt ympäriinsä ja siitä on pölypussitkin lopussa, painelen seuraavaksi imurikauppaan. Sainpahan ainakin ohuen tekosyyn uuden imurin hankkimiseen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti