torstai 13. maaliskuuta 2014

0

Papereita taas odotellessa

Sorakasa hupenee!
Viime viikonloppuna saatiin sisäpuoliset salaojat paikoilleen, kiitos loistavien apureiden, Ukin ja Mopomiehen! Alkuviikosta sitten vielä Herra Eläkeläisen ripeällä kantoavulla sain siirrettyä ison osan soraa sinne mihin se kuuluukin, kiitos siis sinnekin!

Nyt on sitten kellarissa viemärit ja salaojat paikoillaan, jos paperityöt olisivat valmiina, voitaisiin alkaa kantaa eristeitä viimein sisään. Vaan eivät ole. Rakennesuunnittelijoilta odotellaan nyt jo toista kuukautta laskelmia kantavien seinien aukotuksista. Ja se kaikkein tärkein paperi, eli rakennuslupa uupuu vieläkin. Ilman sitä ei oikein voi laittaa mitään pysyvää kiinni, kuten vaikka valaa kellariin laattaa. Jos vaikka tarkastaja haluaa nähdä mitä sen alla on niin vältytään sitten mahdolliselta purkamiselta. Ei kiitos purkamista enää!


Tasaista on!
Saunan viemäreitä kevätauringossa, alla salaojat
Toinen toiminnan jäädyttävä tekijä on tällä hetkellä ulkopuolisten salaojien mittaustulokset. Saimme sunnuntaina mitattua (Horrikkamiehen avustuksella) ulkopuolisten salaojien viralliset korkeudet ja selvisi, että pahimmillaan nämä vuonna 2000 asennetut salaojat ovat lähes 50cm liian korkealla! Niistä ei siis käytännössä ole mitään hyötyä. Asetuksen mukaan salaojan tulisi sijaita vähintään 4cm anturan alareunan alapuolella, meidän salaojat ovat kauttaaltaan anturan alareunan yläpuolella ja paikoin jopa anturan yläreunan yläpuolella! Yhdessä kulmassa lattian tasossa! Nuo on nyt siis sisäpuolisista salaojista huolimatta kaivettava kokonaan ylös ja korjattava oikeaan korkoon. Tarjouksia on jätetty ja reklamaatiota täydennetty. Tänään umpeutui reklamaatiolle antamamme vastausaika, mutta saimme vain tiedon että vastaus siirtyy maanantaille.

Taitaa tulla siis raksaton viikonloppu, mikä nyt ei periaatteessa ole pahasta, mutta olisi toki kiva jos sen laatan vaikka saisi sinne jossain vaiheessa valettua. Laatta kuitenkin kuivuu k a u a n , joten kun kesäksi haaveilemme muuttoa, tulisi sen valun tapahtua NYT.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti