tiistai 18. maaliskuuta 2014

3

Salaojareklamaatioita ja keittiön purkua

Tänään saimme viimein vastauksen salaojista lähettämäämme reklamaatioon. Vastauksessaan myyjän lakimies keskittyi täysin toisarvoisiin seikkoihin, kuten kiinteistön pyyntihintaan tai siihen, että olemme porauttaneet talon etupihalle maalämpökaivon. Vastauksessa annettiin ymmärtää, että koska olemme saaneet kiinteistön "tontin hinnalla" (mikä ei suinkaan pidä paikkaansa) ja koska myyjä on oikeastaan hyvää hyvyyttään luovuttanut kiinteistön meille lähes ilmaiseksi (käsittääksemme maksoimme kyllä ihan markkinahinnan...) niin me olemme aika röyhkeitä vaatiessamme vielä lisää rahaa myyjiltä. Lisäksi todettiin, että salaojien mittaustuloksista, asetuksista ja määräyksistä huolimatta väärin asennetut salaojat eivät silti ole väärin asennettuja, sillä asennuksen on suorittanut arvostettu urakoitsija ja vielä kaiken lisäksi ne on myyjän papereiden mukaan tarkastanutkin arvostettu tarkastaja. Eli vaikka tarkistuskaivot eivät ole siellä päinkään, mihin ne on salaojasuunnitelmissa piirretty ja koko putket ovat ties missä, ei meillä silti ole syytä epäillä niiden toimivuutta.

Katsotaan siis mihin tilanne johtaa. Joudumme nyt näköjään palkkaamaan itsekin painostuksen alla lakimiehen. Harmittaa koko salaojasotku!

Tänään kuitenkin Ukin kanssa paiskittiin keittiössä hommia ja saimme siellä asioita hyvin eteenpäin.
Toissaviikon kuva, tässä purettu jo lattia ja koneet irrotettu.
Tänään irrotimme ensin yläkaapit, jotka olivatkin lähinnä vain alkuperäisten kaappien päälle kiinnitetyt ovet.
Alkuperäiset kaapit runkoineen saatiin kokonaisina, tässä lähtee tuulikaappia jo.
Meitsi irrottaa pahvia...
...jonka takapuolelta löytyi tällainen. Lienee 70-luvulta.
Instrumentit odottelemassa huomista.
Huomisellekin jäi vielä tekemistä, tuulikaappi lähtee seuraavana. Vesijohdot pitäisi suljetuttaa, jotta tiskipöydän viitsisi irrottaa loppuun ja viimeisessä kuvassa vasemmalla näkyvää reunimmaista lautaa haluaisin näyttää jollekin joka noista jotain tietää. Ei uskallettu poistaa sitä kun tuntui niin jykevältä.

3 kommenttia:

 1. Tuleeko teille uudet kaapit keittiiöön? Vanhat ainakin näyttävät hyväkuntoisilta ja olisin tosi onnellinen jos minun köökissäni olisi vastaavat :)

  Harmillinen tuo salaojasotku...vieläkö kellariin tulee vettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Vanhat kaapit yritetään säilyttää, siis nuo rungolliset. Uusiakin kaappeja tulee, kun keittiön järjestys muuttuu, mutta toivoisin että saisimme ne vain kivasti täydentämään vanhoja.
   Kellarissa on nyt sisäpuoliset salaojat soran seassa ja kulma, mihin ne laskevat täyttyy kyllä vedellä. Soran päälle vesi ei kuitenkaan nouse, eli tilanne on kyllä nyt jo parempi. Pitäisi vaan saada se vesi johdettua sieltä kulmasta ulos saakka, nyt on pumpulla nostettu parin päivän välein ylös.

   Poista
 2. kaapit näyttää tosi hyviltä, joten säästäkää ihmeessä ne alkuperäiset lieden päällä. Laudotus on hyvässä kunnossa ja nuo kartat ovat hienot. Tsemppiä salaojasotkuun - olette ostaneet talon ja tontin ettekä pelkkää tonttia. Salaojien asennusvirhe on tullut kaikille yllätyksenä joten toivon asiaan sopuisaa ratkaisua. Mama

  VastaaPoista