torstai 27. maaliskuuta 2014

8

Ihan pihalla

Eilen ja tänään sisätiloihin ei voinut mennä, koska siellä oli käynnissä asbestipurku ja siihen liittyvä pintojen imurointi. Kahden päivän työpanos suuntautui siis pihahommiin ja ei voi muuta sanoa kun että todellakin nautin! Haravointi on aina ollut mielestäni ykköspuuhien joukossa (kunhan haravoitavaa aluetta ei ole hehtaareita) ja siistiä tuli! Lisäksi tuli leikattua syyshortensiat ja marjapuskat, pienittyä omenapuista leikatut oksat ja risut ja aloiteltua vähän pensasaitojenkin leikkausta.

Tänään osa puutarhajätteistä pääsi aloittamaan kompostoitumisen, kun Ukki kävi laittamassa talon mukana tulleen kompostilaatikon kuntoon. Yllätyin, miten hyväkuntoiselta boksi vaikutti, saa nähdä miten lämmöt lähtevät nousuun. Ajatuksena olisi hankkia lämpökompostori talousjätettä varten, mutta ehkä tälläkin antiikkipelillä alkuun voisi päästä.
8 kommenttia:

 1. Elukoiden takia biojätteelle tai siis ainakin ruuantähteille kannattaa tosiaan kuulemma hommata joku melko tiivis kannellinen systeemi... Tai jopa pitää, en oikein nyt muista mitä talvella lueskelin. Meillä on nämä kompostien rakenteluhommat vielä edessä päin. Saatan olla täysin väärässäkin, kompostiummikko kun olen :).

  VastaaPoista
 2. Ruokakompostorissa kannattaa tosiaan olla hyvä pohja, me vahvistettiin muovinen pohja vielä myyräverkolla, kun naapurissa rotat oli syönyt muovipohjan rikki. Eräs aamu meidänkin pihalta löytyi valtava kissan tappama rotta, yök! Ne on heränneet taas, kun kompostit alkaa sulamaan. Mutta onneksi on kissat.
  Hyvännäköinen uusi ulkoasu täällä. Voisko vielä saada napin, josta voi liittyä lukijaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tuo jyrsijäverkko, mikä on hyvä olla, etteivät elukat pääse tonkimaan. En tiedä myöskään, onko siitä olemassa joku sääntö, mutta itse en ainakaan halua yhtään metsäneläintä ruokkia :)

   Kiitos kommenteista, myös ulkoasun suhteen! Tuota seuraa-nappia yritettiin etsiä uudistuksen yhteydessä tuloksetta, mutta tulossa se on, kunhan löytyy. Muutama muukin korjaus tulossa, huomasin että ainakin näitä kommentteja on vaikea lukea, teksti tulee liian tummalla. Muitakin korjausehdotuksia otetaan vastaan!

   Poista
  2. Sitä seuraa- nappia ei enää saa :( Google-käyttäjäraati on näköjään poistuva yhteisö eikä uusia nappeja enää voi laittaa. Pitäisi laittaa blogi henkilökohtaisen G+ -tilin yhteyteen, jolloin saa vastaavan napin. Harkitsen...

   Poista
 3. Hieno blogi! Ja aikas hienot värit tässä uudessa pohjassa. Onkos Ville päättänyt väreistä? Jotenkin tuntuu tutulta väripaletilta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, V kyllä teki oikeastaan koko muutoksen, mutta mun ohjeiden mukaan :D Värit siis minun valitsemia. Tosin mietin nyt, että tuliko tästä sitten kuitenkin vähän liian miehekäs... Ihan vielä ei kuitenkaan viitsi ainakaan koko pohjaa vaihtaa uudelleen.

   Poista
  2. Pyydäpä Villeä näyttämään Tekla BIMsightia sulle. Imho melkoisen sama väripaletti käytössä. :)

   Poista
 4. Ihana lueskella sun blogia rempasta, kiva kun linkkasit fbookiin! Päätyy lukulistalle varmasti, remppa on meilläkin ajankohtainen, kun pihan rinteen tukiseinä antaa periksi, eli talo valuu tontilla.. tätä Australian rakennusstandardien ihanuutta, 20 v vanhan talon kuuluukin vähän liikuskella...

  VastaaPoista